Skip to main content

Det finns otaliga böcker av Paul Benjamin Auster, men hur bestämmer du dig för vilken du ska läsa? Här är några av hans bästa, mest kända böcker: The New York Trilogy, The Brooklyn Follies, The Music of Chance och The Locked Room. Det här är några av mina favoriter, men du borde nog läsa dem alla! Du kommer förmodligen att finna dem intressanta. Jag hoppas att den här artikeln har gett dig några idéer om vad du ska läsa härnäst!

New York-trilogin

New York-trilogin av Paul Auster är en samling av tre romaner som ursprungligen publicerades separat. Dessa romaner hette ursprungligen City of Glass, Ghosts och The Locked Room. Alla tre romanerna samlades nyligen till en enda volym. Även om böckerna var för sig är utmärkta, är det värt att läsa dem alla i sin helhet. Dessa berättelser kommer att göra dig andfådd och undra hur de kan sluta.

Brooklyn Follies

”Paul Auster and The Brooklyn Follies” är en roman av den brittiske författaren Paul Auster, som släpptes 2005. Berättelsen om ett gäng unga män som kretsar kring en ung kvinna och deras mystiska förflutna är fascinerande läsning, och romanen har många aspekter och överraskningar. Oavsett din smak kommer den här romanen att fängsla dig med sina karaktärer och berättelse. Läs romanen för att få en känsla för denna ovanliga roman och dess miljö.

Slumpens musik

Den absurdistiska romanen The Music of Chance av Paul Auster är ett av hans mest kända verk. Den var finalist för PEN/Faulkner Award och gjordes till en film från 1993 med Mandy Patinkin som Nashe och James Spader som Pozzi. Handlingen kretsar kring Nashes besatthet av musikbranschen, och han blir besatt av romanens centrala karaktärer.

Det låsta rummet

The Locked Room är en berättelse om en författare som saknar kreativitet och talang, och hans barndomsvän, Fanshawe, som är begåvad med talang för kreativt skrivande. När författaren ser Fanshawes verk bestämmer han sig för att publicera det och ersätta honom i hans familj. När hans vän dör tvingas författaren att göra detsamma, och snart begravs Fanshawe i familjen.

Brooklyn-trilogin

New York-trilogin av Paul Auster inkluderade ursprungligen tre böcker: City of Glass, Ghosts och The Locked Room. Nu har alla tre romanerna samlats i en enda volym. Även om berättelserna är separata och distinkta, är de tre böckerna också mycket sammanlänkade och kan stå ensamma på egen hand. Det är dock värt att läsa dem alla – du kommer att njuta av dem ännu mer om du läser dem tillsammans.

Brooklyn-trilogin i film

Paul Austers New York-trilogi, känd som en av de bästa amerikanska romanförfattarna, har anpassats till tre filmer. De två första, Smoke and Blue in the Face, regisserades av Wayne Wang och stjärnan Harvey Keitel. Smoke kretsar kring den fiktiva karaktären ”Auggie Wren”, som äger en cigarrbutik i Prospect Park. Som filmens fasta synvinkel speglar den grannskapets gentrifiering och den resulterande oenigheten.

Slumpens musik i film

The Music of Chance är en amerikansk dramafilm från 1993 i regi av Philip Haas. Det var en del av Un Certain Regard-delen av filmfestivalen i Cannes. Den följer historien om Jim Nashe, en brandman som fick ett arv på två hundra tusen dollar från sin avlidne far. Efter en långvarig separation från sin fru finner Nashe sig plötsligt fri att resa landet och tjäna pengar. Men den oväntade händelseutvecklingen kommer inte att sluta bra för honom.

Invention of Solitude i film

The Invention of Solitude är en bok som utforskar nyanserna av ensamhet. Författaren ber läsaren att upprätta kopplingar mellan delar av berättelsen, såväl som från författarens eget litterära arv. Han skapar en stämningsfull värld baserad på minnen, spår från sin egen personliga historia och minnen av sin far. Boken är en meditativ inblick i en av Austers mörkaste perioder: separation från sin son och ett liv utan pengar.

Brooklyn Follies i film

The Brooklyn Follies in film av Paul Austers är ett fint exempel på postmodern metafysik. Auster är en New Yorker i hjärtat, och hans författarskap påminner om hans hemstad, men han håller sina mänskliga relationer i centrum i The Brooklyn Follies. Som roman är den symbolen för det bohemiska livet i Brooklyn. I film accentueras romanens teman genom de olika karaktärernas framträdanden, såväl som Austers signaturstil.