Skip to main content

Catering är ett begrepp som har blivit allt vanligare de senaste åren, speciellt i storstäder som Stockholm. Men vad betyder det egentligen och varför är det så populärt?

Vad menas med catering?

Catering innebär att en matleverantör tillhandahåller mat och dryck till en grupp människor, oftast i samband med en fest, ett event eller ett möte. Cateringföretaget ansvarar för allt som har med maten att göra, från förberedelser och tillagning till servering och städning.

Varför väljer man catering?

Många väljer catering eftersom det är ett bekvämt sätt att ordna maten till en större grupp. Istället för att själv laga maten och stå i köket i flera timmar, kan man överlåta ansvaret till en professionell matleverantör och istället fokusera på att umgås med gästerna.

Catering är också ett bra alternativ om man vill ha en buffé eller ett annat större matbord, där det krävs mycket förberedelse och logistik för att få allt att fungera smidigt. Cateringföretaget kan ta hand om allt från beställning och transport av maten till uppsättning och servering.

Bästa catering Stockholm – vilket företag ska man välja?

Det finns många cateringföretag att välja mellan i Stockholm och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa. Ett tips är att fråga runt bland vänner och bekanta om de har några rekommendationer, eller att söka på nätet efter recensioner från tidigare kunder.

En annan faktor att ta hänsyn till är vilken typ av mat man önskar. Vissa cateringföretag är specialiserade på vissa typer av mat, som till exempel bufféer, medan andra erbjuder en bredare meny med allt från canapéer till trerättersmiddagar.

Catering Huddinge – lokal catering i Stockholm

Om man bor i eller nära Huddinge kan det vara en fördel att välja en cateringfirma som är lokal. Det kan minska transportkostnader och även vara en fördel för miljön.

Att välja en lokal cateringfirma kan också göra det lättare att göra personliga möten och planeringar, eftersom man inte behöver åka så långt för att träffa företaget.

Catering Stockholm buffé – populärt alternativ

En av de vanligaste formerna av catering är bufféer, där maten serveras på ett stort bord där gästerna själva kan välja och plocka det de vill ha. Bufféer är ett populärt alternativ eftersom det passar bra till många olika typer av event, från bröllop och födelsedagsfester till företagsevent och konferenser.

En buffé kan också vara ett bra alternativ om man vill erbjuda en varierad meny med många olika smaker.