Skip to main content

Operans historia har varit lång och balansen mellan text och musik har varierat avsevärt. När operor först började dyka upp i början av 1600-talet, smälte de samman musik och poesi för att skapa en ny genre. Balansen har varit till förmån för musiken i många århundraden, men har återställts genom olika ”reformer”.

Opera är ett sätt att berätta en historia genom musik och sång

Liksom andra typer av musik skapas opera med ett libretto, eller text. Librettot är en text som är arrangerad för musik. Operascenen är prydd med kostymer, kulisser, specialeffekter och rekvisita. Hela produktionen berättar en historia på ett mångdimensionellt sätt. Som ett resultat har opera blivit en populär form av underhållning för många publik.

Det är en audiovisuell konstform

Området hörselkonst omfattar alla typer av musik utom sång och opera. Det inkluderar också konsten som kombinerar musik med litteratur, som bland annat uppträdanden. Auditiv konst kan betraktas som vilken konstform som helst som involverar användning av ljud och bild. Till exempel inkluderar ljudkonst experimentell teater, konceptuell konst och elektroakustisk musik. Denna typ av konst kombinerar rörelse med ljud för att skapa en övertygande föreställning.

Det är en form av underhållning

En opera är en form av underhållning som förkroppsligar den mänskliga instinkten att skapa och dela berättelser genom musik. I huvudsak spårar den sina rötter tillbaka till dess mest primitiva ritualistiska ursprung. Musik, operans primära språk, uttrycker mänskliga varelsers kollektiva, känslomässiga och fantasifulla sanningar. Även om denna typ av underhållning kan verka främmande eller irrelevant för den genomsnittliga personen, är den faktiskt ganska underhållande. Här är några av anledningarna till varför opera är fantastisk underhållning.

Det är en form av underhållning för hörselskadade

Även om de traditionellt inte är tillgängliga för döva, samarbetar LA Phil och Deaf West Theatre för att tillhandahålla operaföreställningar till dem som behöver dem. Det blir första gången som dövateatrar samarbetar med operavärlden för att producera operaföreställningar i ett dövvänligt format. Av denna anledning finns det flera förändringar i operaupplevelsen för hörselskadade.

Det är en form av underhållning för blinda

Utah Opera Company är värd för en gratis operakväll för blinda, med hjälp av University of Utah Moran Eye Center och Utah Council of the Blind. Utah Opera Company framförde nyligen Händels ”Julius Caesar” och hade utbildningschef Paula Fowler och generaldirektör Anne Ewers. De förklarade operans ökade upplevelse. Lyssnarna kan njuta av programmet gratis, och upplevelsen är ofta inspirerande.