Skip to main content

Det händer oss alla att vi ibland får samtal från nummer vi inte känner igen. I många fall är det telefonförsäljare eller liknande och sådana telefonsamtal undviker man ju helst. Dock så kan det vara så att man kanske väntar på ett lite viktigare samtal så man ändå vill ta reda på vem som har försökt att få tag i en. I andra fall så kan det ju faktiskt vara en vän med ett nytt nummer också. Vi tänkte prata lite om hur du enkelt kan ta reda på vem som ringt dig utan att behöva ringa upp eller svara på samtal från nummer du inte känner igen!

Tjänster för nummerupplysning

Det absolut enklaste sättet är att ta hjälp av en tjänst som erbjuder nummerupplysning. Det finns ett par större pålitliga tjänster som varit med länge, till exempel hitta eller eniro. Vill du veta mer om dessa så har Techplatsen skrivit en lite mer ingående guide med tips på hur du kan ta reda på vem som ringt dig. Dessa tjänster erbjuder ofta information om både företag och privatpersoner.

Appar

Förutom att använda dig av nummerupplysningstjänster som Eniro så finns det även appar som Truecaller. En sådan app kan visa dig all information du behöver direkt på skärmen när någon ringer, detta gäller förstås smarttelefoner och inte traditionella hemtelefoner. Med appar som Truecaller slipper du vänta på att personen i fråga ska sluta ringa så att du kan kolla upp numret och du kan då istället svara direkt om det ser ut som ett samtal du vill ta. Om personen som ringer dig är registrerad tillsammans med ett företag så kan detta även presenteras innan du svarar. Smidigt va?

Om du tar emot väldigt många oönskade samtal, till exempel busringningar så går det faktiskt att be operatören om att avslöja numret. Du kan läsa mer om detta i Techplatsens inlägg som vi tipsade om ovan.